#11. Castelul din Leiria

Greu la deal cu boii mici si neorganizati, mai ales cand eu sunt unul dintre ei. Zic asta pentru ca nu vreau sa dau vine pe plimbari si pe licenta care vine repede, repede si trebuie terminata caci altfel la voi fi si eu.


Probabil stii ca am inceput sa scriu cate un motiv de bucurie pentru care am fost fericita in acea zi, insa pentru ca am fost plecata in Portugalia, iar apoi am continuat cu licenta am scris cate un articol la cateva zile.
Imi venea sa ma las de acest proiect pentru ca sunt in urma cu doua saptamani de articole si nu imi vine sa scriu despre bucuria de azi pana nu ajung la zi… asa ca m-am hotarat sa ma iert ca am ramas in urma si sa revin direct la zi, dar scriind despre cate o bucurie in general in fiecare zi, nu neaparat cea de azi.
Revenind, Bucuria #10 a fost despre prajiturile din Portugalia, iar cea de astazi este tot din proiect, mai exact Castelul pe care l-am vizitat in Leiria.

 

Rodrigues Lobo Square

Our Lady of the Immaculate Conception Cathedral

Lieria este un oras mic, strajuit de un inalt deal pe care sta tantos acest castel ale carui ziduri care imprejmuiesc o curte mare si o gradina.

Leiria, Portugalia

Intrarea in castel abia isi asteapta vizitatorii.

In spatele gradinii se afla ruinele bisericii Nossa Senhora de Pena. Aceasta este construita in stilul gotic si manuelin, un stil arhitectural predominant in Portugalia.

Din varful donjonului se poate vedea orasul.

In Leiria nu prea ai ce altceva sa vizitezi, insa Castelul si melcii pe care i-am incercat (din nou) au meritat plimbarea. Fata de cei din Lisabona, acestia aveau si bacon in sos, iar modul de servire era mai dragut.

Echipa de romani a fost puternica si a mancat fiecare membru cate o portie.

Daca vrei sa continui calatoria in castelul din Leiria o poti face pe Facebook, Instagram sau ambele – punem poze diferite pe fiecare cont.
Urmeaza o bucurie draga inimii mele <3
Pana atunci, sa te bucuri de soare – altii au licenta/bac… :))

Please follow and like us:

One Reply to “#11. Castelul din Leiria”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *