#12. O noapte cat o zi

Ultima zi din proiectul “Opportunity” a fost ziua romaneasca, iar rolul nostru in general in acea zi este sa facem 1-2 joculete cu ei dimineata, iar seara sa ii invatam despre cultura noastra in diverse moduri si sa le servim mancare traditionala. Acelasi lucru face fiecare echipa in parte atunci cand ii vine randul. Imi plac aceste nopti pentru ca imi testez cultura generala legata de celelalte
tari si o imbunatatesc, dar mai ales pentru mancare. Una dintre dorintele de pe dream chart este sa incerc mancarea traditionala a cat mai multor tari, mai ales daca e picanta sau cu aroma de usturoi.

Noptile culturale incep dupa ora 10, asa ca participantii nu pot manca prea mult si mai mult gusta. Daca din mancare doar gusta de cateva ori si de obicei ramane si pentru dimineata urmatoare, cu bautura lucrurile stau diferit. Majoritatea asteapta bautura pentru ca urmeaza petrecerea din club de dupa aceasta activitate si isi fac incalzirea.

In general imi place sa fiu de ajutor, iar aici dorinta mea cea mare a fost sa le ofer mancare si in timpul zilei , caci seara sunt in principiu satui dupa cina.

Crezi ca am reusit?
DA! Delaco ne-a fost alaturi cu telemea de oaie in Portugalia! ♡ ♡ ♡
Astfel, impreuna cu echipa de romani, am putut sa le oferim branza dimineata, la pranz si la cina, iar participantii au fost fericiti de gustare.

Salata nu era amestecata, ci puteam alege noi cum voiam sa o pregatim, asa ca am putut alege sa mancam romaneste, rosii cu telemea – gustarea preferata de vara.

La inceput ne faceam griji ca nu avem ce face cu asa multa branza si faceam glume legat de cantitate noastra de telemea si cea a portughezilor de morcovi despre care am mai scris. Spre surprinderea noastra abia am putut sa pastram o bucatica pentru noaptea, daca dimineata erau timizi, seara isi puneau cu incredere in farfurie, iar eu eram fericita.

Inainte si dupa masa

Fani branza

Damiana (Italia) si Paulo (Portugalia)

“Daca ti s-a dat un vis, ti se vor da si sansa sa-l indeplinesti.” – Irina Binder

Ah, Delaco, tu ai fost bucuria mea si iti multumesc din suflet. Ai indeplinit dorinte ^_^.

Citeste si Reason #11 despre plimbarea prin Castelul din Leiria.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *