Am fost “pedepsiți” și trimiși la Școala de Vară

În ultimii ani am fost pe litoralul românesc doar în plimbare din două motive:

1. Îmi place să descopăr și să mă plimb în locuri în care nu am mai fost până acum, sunt atât de multe colțuri de lume care ne asteaptă să le vizităm și să le ascultăm povestea.

2. Mi se pare că mă costă mai mult un sejur la mare decât mă costă să vizitez o capitală europeană, incluzând aici zboruri economice și cazare prin Airbnb.

Însă vara aceasta am dormit 6 nopți la Hotel Spa Cocor cu all-inclusive impreună cu încă 22 de prieteni și nu oricum, ci pe gratis.

Cum așa?

Am participat în proiectul “Școala de Vară” organizat de Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București. Le multumesc în mod special Alinei Gabriela Andrei și Rebecăi Petrea pentru că ne-au spus de această oportunitate și ne-au susținut să mergem la mare.

Pentru personajele din desenele animate era o pedeapsă faptul că erau trimiși la Școala de vară, însă pentru anumiți studenți este un răsfăț.

Pentru a participa trebuie să studiezi în București sau să ai cu domiciliu/viză de flotant și vârsta cuprinsă între 18-35 de ani. Încă se mai fac înscrieri pentru edițiile următoare în limita locurilor disponibile. Vă așteaptă acolo Daniela și Laurențiu cu brațele deschise.

Ce-am făcut la mare o săptămână?

Am luat micul dejun, ne-am jucat cu vietățile prinse de Gabi pe sub apă cu ochelarii de snorkeling, am luat prânzul, ne-am jucat cu salteaua în valuri până  am spart-o și am stat la piscină, am cinat, iar cine a vrut a mers la dans în Vamă sau Costinești.

Cel mai greu ne era la masă pentru că aveam de ales dintre prea multe feluri de mâncare și deserturi :)). Chiar glumeam între noi spunând că nu știm ce o să facem când ne întoarcem în București și ne trezim că trebuie să ne gătim singuri.

Au fost mai mulți tineri la Școala de Vară, însă noi ne-am strâns într-un grup de 23 de “apropiați” pentru că fiecare și-a adus prietenii cu el pe ideea că lucrurile bune nu trebuiesc ținute secret.

Simt nevoia să spun că unii dintre ei chiar și-au luat concediu ca să vină, în timp ce alții au refuzat de lene. Fiecare este liber să aleagă ce să facă, însă de multe ori cei care se plang că “nu au noroc” sunt tocmai aceia care dau cu piciorul la oportunități pe bandă rulantă.

Yep, noi ne-am simțit bine, am făcut poze și filmulețe pe sub apă pe care le poți vedea pe facebook și instagram.

Le mulțumesc prietenilor mei că au fost cuminți și n-au creat probleme, deși nu mă asteptam la altceva din partea lor.
Acum ne căutam geci groase și ne pregătim pentru Școala de Iarnă :)).

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *