De ce continui să îmi fac Dream Chart

 

Este nevoie de curaj pentru a-ți împărtăși visele – Erma Bombeck 

 

M-am tot gândit dacă să pun Dream Chart-ul meu în văzul tuturor și am ales totuși să fac acest lucru din doua motive: primul ar fi că nu îmi e rușine cu dorințele mele, iar al doilea ar fi că în acest mod pot găsi oameni cu vise asemănătoare. Chiar nu cred că sunt singura care își dorește să viziteze China sau să zboare cu balonul.

Ce reprezintă un Dream Chart?

Cu singuranță ai mai auzit până acum acest termen pentru că este un subiect foarte discutat și tot mai mulți oameni doresc să aibe unul. Dream Chart este un panou pe care îți proiectezi toate visele prin intermediul unor imagini decupate din reviste, găsite pe internet sau chiar desenate de tine. O să-l găsești sunt numele de Vision Board, Panoul dorințelor și alte derivate. Făcându-l conștientizezi ce îți dorești cu adevărat și parcurgi astfel jumătate din drumul necesar îndeplinirii viselor.

De ce cred în el?

Prima oară am auzit de el când eram în școala generală și începusem să aflu de dezvoltare personală.

Am zis să încerc. Am adunat reviste de prin casă și am dat filă dupa filă, alegând fotografiile care mă atrăgeau, punându-le pe un carton căruia îi pusesem ramă. Mi-a luat jumătate de oră să decupez pozele și să le lipsesc, după care s-a lăsat tăcerea. L-am pus într-un colț și am uitat de el.

Peste ani, studentă fiind, l-am găsit și m-am uitat cu atenție la el. Părea sărăcăcios, însă a lucrat pentru mine în tot acest timp. Tare mult m-am mai bucurat când am văzut că o parte dintre acele imaginici au devenit realitate.

Alesem o poza cu patru persoane care aruncau o monedă într-o fântână. Era vorba despre Fontana di Trevi din Roma și legenda care spune că dacă arunci o monedă o să te intorci cu siguranță. Patru am fost și noi anul trecut și am aruncat monezi, punându-ne dorințe.

Lângă era un desen al Turnului Eiffel pe care l-am vizitat în 2015. Ca să nu mai spun de cel românesc de la Slobozia la care am fost de două ori.

Pentru a folosi euro nu prea contează în ce țară din Europa mergi, însă pentru dolari trebuie sa ajungi in America. Lucru pe care l-am făcut în vara lui 2015.

Pentru ca am ajuns în Chicago mi s-a îndeplinit o altă dorință pusă la repezeală.  Audrey Simper mi-a făcut poze, iar modul profesionist în care a lucrat m-a făcut să mă simt ca un mic fotomodel.

S-au îndeplinit și alte dorințe de pe acel vechi si amărât Dream Chart, însă cred că ajung exemplele. Abia astept să am acest birou, deși tablourile de artă de pe pereți au devenit realitate de mult.

Zilele acestea am reluat ideea și am făcut un panou al viselor pe care l-am lipit pe perete, și nu numai, ca să-l pot vedea zilnic. Acum m-am gândit mai mult și am ales poze cu care am rezonat.

Sunt într-o perioada a vieții mele pe care nu știu cum să o descriu. Am multe proiecte personale care mă vor conduce către o viață mai simplă, iar acest lucru am văzut că se observă și în panoul meu. Singurele lucruri materiale sunt un aparat foto, un laptop ușor și undeva pe fundal sunt poze mici cu interiorul alb al casei mele ideale.

 

În general e bine ca toate obiectivele să aibe un termen limită, însă eu nu am pus nici măcar unul de data aceasta. Specific acest lucru pentru a o liniști pe SS care s-a speriat când a văzut mânuța de bebeluș pentru că ea avea impresia că mi-am propus să se îndeplinească toate în 2017. Ce să spun, măcar are încredere în mine că le pot realiza.

Tu ai un panou al viselor? Vreau și eu să-l văd.

Dacă nu ai, atunci ce mai aștepti?

Ai grijă ce iți doresti chiar și în treacăt, căci s-ar putea să se îndeplinească mai devreme sau mai târziu.

 

Please follow and like us:

2 Replies to “De ce continui să îmi fac Dream Chart”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *