Reason #5. Pierde-te in Lisabona

Ce bucurie poate fi mai mare decat sa iti scalzi piciorusele in locul in care Raul Tejo se intalneste cu Oceanul Atlantic si se imbratiseaza?

Priveste doar ce scoici frumoase am gasit, e clar ca unele lucruri pe aici sunt putin magice.

Aici, adica in Belém, cel mai frumos cartier al Lisabonei in care am descoperit coltul acesta mic de plaja si unele cladiri tare frumoase. Numele acestui cartier este prescrutarea in limba  portugheza a cuvantului “Bethlehem”.

Am creat chiar si un nou pas de dans :))

Spre exemplu Torre de Belém sau Castelo de Sao Vicente de Belém pare a fi un castel facut din nisip de niste copii dornici de joaca. Este unul dintre cele mai iubite obiective turistice cu care Lisabona isi incanta vizitatorii.

Monumetul Padrāo dos Descobrimentos, a carui sabie o tin pe nas, a fost construit in cinstea exploratorilor portughezi care au cautat Lumea Noua in secolele XV-XVI. Sunt in jur de 33 de statui care ii reprezinta pe acestia pe cele doua laturi ale sabiei.

La intoarcerea lui Vasco da Gama din India, portughezi au sarbatorit prin construirea Manastirii ” Mosteiro dos Jeronimos”

Centro cultural de Belem

Aos Combatentes do Ultramar

 

Ne-am intors pe jos din Belém si am vrut sa vizitam acel parc mare de pe harta, care era defapt o padure, ajungand astfel sa mergem pe un drum national unde eram doar masini, nu case, nu oameni.


Am ajuns totusi la un paznic simpatic care nu ne-a lasat sa plecam pana nu a dat telefoane sa se intereseze cum sa ajungem la Apeduct. Intr-un final ne-a luat cu masina o gimnasta draguta care vizitase Romania in campionatele sale si cu ajutorul ei am ajuns la Aqueduto das Aguas Livres.

De acolo am mers pe jos inapoi spre oras si am ajuns in centrul economic al Lisabonei.
Cu o zi inainte vizitasem centrul vechi si Castelo de S. Jorge, motiv pentru care nu imi venea sa cred ca Lisabona este o capitala europeana, caci semana mai mult cu o statiune mai mare. Apoi am descoperit cealalta fata a ei si da, este o capitala frumoasa ^ _ ^.

Lisabona este cunoscuta in principal pentru tramvaiele care circula in tot orasul. Sincer, unele pante sunt atat de abrupte incat locuitorii ar trebui sa aibe picioare foarte frumose de la atat exercitiu fizic. Asta daca nu au abonament la tramvai.

Este singura data din ultimii 4 ani in care un desen facut de grafferi mi-a stricat poza.

Reason #4 a fost despre Lisabona si melcii ei.

Please follow and like us:

One Reply to “Reason #5. Pierde-te in Lisabona”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *